Vanmorgen een flinke wandeling met Max gemaakt, daar krijg ik altijd geweldige honger van. Een snelle spaghettie is een dan goede oplossing. Het laatste restje van de gerookte Sumiranham opgesneden. Spahettie al dente koken. In een platte pan een lepel olijfolie verwarmen, teentje knoflook en een flinke lepel gehakte peterselie erbij. Pasta afgieten en door het oliemengsel roeren. De ham in stukjes erover strooien met een handvol geraspte kaas. Met een drupje goede truffelolie helemaal heerlijk. Onze AH had voor de kerstdagen een mooie uitstalling gemaakt van enorme kazen; Emmentaler Gruyère en Italliaanse Provolone. Het zag er prachtig uit, maar was een beetje teveel denk ik. In ieder geval lagen de restanten nu te koop met forse korting. Ik kocht een flink stuk Provolone. Om zo te eten flauw, geen prettige struktuur. Maar gesmolten komt deze kaas veel beter uit. Prima om te raspen en over de pasta, maar ook in plakken over tomaatjes en dan even onder de gril.