ARTISJOKKEN EN TOMAATJES UIT DE OVEN…

Vanmiddag was ik wat eerder thuis en morgen is mijn vrije dag, Feierabend dus! Dat vieren we vanavond met een goed glas wijn en ondanks veel tijd een snelle maaltijd. Geen zin in ingewikkelde recepten, maar wél zin in lekker. We aten vanavond biefstukjes en tomaatjes uit de oven; voor 2 personen.

1 trosje Tasty Tom tomaatjes, 1 blikje artisjokkenhartjes (240 gram uitgelekt gewicht), 1 kleine ui, 1 grote teen knoflook fijngesnipperd. Olijfolie, peper, zout, oregano, vers geraspte parmezaanse kaas en fijngehakte bladpeterselie.

Een ovenschaal invetten met olie. De ui, knoflook, partjes tomaat en de artisjokken (ook in partjes) in de schaal schikken. Peper, zout en de kruiden erbij voegen. Nog een paar druppels olijfolie erover en de parmezaanse kaas. De schaal ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Biefstukjes bakken. Een snelle maaltijd in ongeveer 15 minuten!!!

Voor mij nog een paar gekookte aardappeltjes. Toe Camembert en Fourme d’Ambert. En espresso met bittere chocolade. We dronken een glas Barbera d ‘Asti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *