PASTINAAK, ENTRECÔTE EN WIJN…

Vanavond leek ons het goede moment om de fles Saint-Emilion Grand Cru, Chateau Franc Lartigue open te maken. (Gekregen van Marleen in een kistje met nog meer lekkers.) Paul heeft vrij en ik was vandaag vroeg thuis, dus wat let ons? Wij eten wel vaker op maandag, “zondags eten”. Sommige mensen hebben nu eenmaal een andere week- of dag/nachttiming. Voor ons “zondags eten” vandaag: Vooraf een bordje met gerookte zalm en wat groene sla, (Zalm, gekweekt in Schotland, gerookt op beukenhout.) met een glas witte wijn. Daarna gegrilde entrecôte voor twee personen. Na het grillen bestrooien met wat fijngehakte bladpeterselie, grof gemalen peper en een drupje truffelolie. De entrecôte even laten rusten en in reepjes snijden.  We aten er Pastinaak bij. Een bijzondere groente, toevallig op de markt te koop afgelopen zaterdag. Paul heeft de pastinaken geraspt en tien minuten in boter gesmoord. Daarna in een beboterde ovenschaal afgedekt met room en geraspte kaas 30 minuten in de oven. Voor mij nog wat gegratineerde aardappeltjes erbij. Over de Pastinaak komt nog een heel verhaal. Paul schrijft morgen verder. Wij drinken niet elke dag zo’n fles wijn. Deze was bijzonder. Zeker in combinatie met het vlees. Ik ben niet zo goed in het beschrijven van wijnen. Heb me voorgenomen me er maar eens grondig in te gaan verdiepen. Toe nog een stukje kaas (Gormas). Met espresso en super bittere chocolade sloten we deze maaltijd af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *