Paardenworst van slager Wisker…

paardenworst van Slagerij Wisker

Er komen vaak reacties op oudere artikelen. Mensen zoeken wat rond en geven alsnog een reactie op schrijfsels van lang geleden. Soms komt er een vraag, soms een tip. Zo ook deze week een reactie op een artikel over pörkölt van paardenvlees . Sean liet weten dat hij paardenvlees koopt bij Slagerij Wisker in de Cronjéstraat in Haarlem. Ik las de reactie en meteen kwamen mooie herinneringen boven…

Tot mijn elfde jaar woonden wij in Hillegom en zoals wij nu zaterdags naar de markt in Helmond gaan, ging ik met mijn ouders elke week vanuit Hillegom naar de markt in Haarlem. We kochten groenten, fruit en bloemen en daarna gingen we naar slagerij Wisker om een paardenworst te kopen! Meestal gingen we dan nog even op bezoek bij familie en vaak was het dan zo gezellig dat de worst al opgesneukeld was voor we weer thuis waren.

Ik was dol op die worst, dus toen ik de reactie van Sean las ben ik meteen de website van de slagerij gaan bekijken. En, mooier nog, je kunt de worst is gewoon via internet bestellen. Dat heb ik dus ook meteen gedaan! Ik was heel benieuwd of ik de worst nog steeds zo lekker zou vinden en of ze nog steeds hetzelfde smaakte…

paardenworst van Slagerij Wisker

Woensdagmiddag deed ik mijn bestelling en donderdag tegen de avond werd de worst afgeleverd! Natuurlijk hebben we meteen geproefd. In één woord: voortreffelijk!!! Precies zoals ik me herinnerde; geurig, kruidig, pittig, een mooie zachte rooksmaak; heerlijk! Vrijdag namen we een stuk worst mee naar de borreltafel van Jan en lieten de vriendenclub proeven. het oordeel was unaniem; heerlijke worst!

Nu blijkt, als je even wat rondgoogeld, dat deze Slager Wisker ook niet de eerste de beste is. Al vier keer won de slagerij de prijs van de “Beste Paardenworst van Nederland”, dat zegt natuurlijk al genoeg. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1934 en ze zijn gespecialiseerd in vers Nederlands paardenvlees.

De worsten wegen ongeveer 700 gram. Als je ze via internet besteld moet je er wel twee tegelijk kopen. Ze worden eerst vacum verpakt en gaan dan in een speciaal ontworpen koeldoos van geëxpandeerd polystyreen (EPS). De koeldoos wordt afgesloten met tape.

Van harte aanbevolen deze paardenworst!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *