Pasta met kip, tomaat en rucola…

29 nov. 2010

pasta met kip, tomaat en rucola

Koken, eten en drinken, we besteden er fors wat tijd aan. We proberen de uren tussen zes en acht te reserveren voor het keukenwerk en de maaltijd. Meestal lukt dat ook. Het bezwaart ons zelden, slechts een enkele keer hebben we geen zin. Maar soms gebeurt het dat we de agenda’s niet afgestemd krijgen, het ontbreekt dan aan tijd. Ook dan is er altijd wel een oplossing voorhanden. Er is genoeg lekkers te maken met wat we in huis hebben, en het kan best snel. De hier beschreven pasta is tafelklaar in 15 minuten, incluis de voorbereidingen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je het vlees in huis hebt, de rest van de ingredi├źnten behoren min of meer tot de standaard voorraad.

Onze plaatselijke super biedt sinds enige tijd ontbeende biologische kippenbouten aan. Dat vlees geeft wat meer smaak dan borstvlees, maar je kunt in dit recept natuurlijk ook een fileetje verwerken. Erg veel vlees heb je niet nodig. Ik gebruikte voor deze schotel linguine, een soort van platte spaghetti. Het pepertje in het recept zorgt ervoor dat de olie lekker pittig wordt. Het recept is voor twee personen:

  • 150 gram kip,
  • 8 cherrytomaatjes,
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt,
  • 1 gedroogd pepertje,
  • 1 flinke hand rucola,
  • olijfolie,
  • peper en zout.
  • pasta naar behoefte.

Snijd het vlees in brokjes. Bestrooi die met peper en zout en bak ze snel op een hoog vuur aan alle kanten bruin. Temper het vuur en doe de knoflook en het pepertje erbij. De knoflook mag niet bruin worden. Prik met een vork gaatjes in de tomaatjes en doe ze in de pan als de knoflook mooi glazig is geworden. Het geheel mag op een laag vuurtje even stoven. Doe de pasta in de pan met gezouten water, die je intussen aan de kook hebt gebracht. Tegen de tijd dat de pasta gaar is doe je de vleessaus in een schaal. Giet de pasta af en stort die dan op de vleessaus. Doe de rucola erbij en schep goed om. Dien meteen op.

(Ik pluk de harde steeltjes van de rucola. Alleen blaadjes geeft een prettiger mondgevoel in gerechten als dit.)

┬ę paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *