Portugese mosselen…

 

Vanmorgen kreeg het ministerie een telefoontje; “Hoe maakt de Portugees (in Wandhaff, Luxemburg) mosselen klaar”? In tomatensaus, dat wist ik wel, maar precies? Ze zijn daar altijd heel lekker, anders dan wij ze zelf meestal maken.

Ik heb het vanavond uitgeprobeerd; beetje olie in de pan, daarin 3 fijngesnipperde teentjes knoflook even zachtjes aanfruiten. Dan twee grote tomaten in blokjes gesneden zachtjes mee laten stoven. Wie van pittig houdt kan er ook nog 4 gedroogde kleine pepertjes bij doen. Dan de mosselen in de pan en een scheut droge witte wijn. De mosselen koken tot ze opengaan. Intussen nog wat extra tomatensaus gemaakt van 1 grote tomaat, drie tenen knoflook, een kwart fles tomatenpulp, een paar druppels tabasco en een beetje zeezout. De saus even in laten koken. De saus bij de mosselen geserveerd. Na de maaltijd het restant van de saus bij het kookvocht gedaan. De “soep” die overbleef smaakt prima en wordt de lunch van morgen. We dronken er ‘n eenvoudige Chardonnay uit de Pays d’Oc bij, die gaat prima samen met het zurige van de tomaten.

© ellen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *