Speculaas…

 

250 gram bloem, 1 theelepeltje bakpoeder, 175 gram boter, 150 gram lichte basterdsuiker, 1 1/2 eetlepel speculaaskruiden, snuifje zout. Zeef de bloem met het bakpoeder, de kruiden en het zout en hak er de boter door. Kneed alles goed door en zet het deeg een paar uur, in folie verpakt, in de koelkast.

Kneed het deeg nog een keer en rol het met een deegroller tot een mooie lap. Steek er dan figuurtjes uit en laat ze in een voorverwarmde oven 15 minuten bakken op 175 graden. Als je een speculaasplank hebt moet je de plank steeds goed met meel betrooien. Druk het deeg er in en snijd wat er bovenuit steekt met een scherp mes af. Klop de plank op het aanrecht zodat figuurtjes eruit vallen. Voorzichtig overbrengen op een ingevette bakplaat en bakken zoals boven beschreven.

© ellen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *