Ravioli gevuld met zalm…

Maak pastadeeg van 300 gram bloem en snijdt het deeg in stukjes van 8×8 cm. (zie log zelfgemaakte pasta)

De vulling; 250 gram zalm, 2 eierdooiers, 1 eetlepel fijngehakte dille, peper, zout.

Pocheer de zalm (is heel snel gaar ) Laat het stukje vis even afkoelen en maak het visvlees heel fijn. Controleer goed of er nog graatjes achtergebleven zijn. Meng de dooiers, de fijngehakte dille, peper en zout door de vis. Leg een lepeltje van het mengsel op de stukjes deeg en vouw ze schuine dicht. De randen goed aandrukken. De pasta in ruim water 6 minuten koken. Opdienen met een beetje gesmolten boter.

Ik had nog garnalenbisque in de diepvries (recept; zie log grijze garnalen), daar heb ik een saus van gemaakt; 1 kop garnalen bisque, 1 klein bekertje room, klontje boter, koffielepel bloem.

Een roux maken van de boter een bloem. De bisque erbij en de room. Op smaak brengen met peper, zout, fijngehakte dille, lepeltje tomatenpuree en een drupje tabasco. De ravioli op bordjes schikken, een lepel saus erover en garneren met een beetje dille.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *