Ellen heeft het gewoon druk op haar werk. Ik heb het druk in de privésfeer, ik kom er nog wel eens over te schrijven… Gelukkig kon ik een paar dagen vrij nemen. ‘s Nachts werken en overdag slapen en in de beperkte tussentijd nog regelwerk leveren, dat schiet niet op. Mij lukte het in ieder geval niet. Enfin, er liggen nu een aantal open dagen voor me, en vanaf komende maandag begint mijn “grote” vakantie. Het komt allemaal goed…
Ontspanning haalde ik vandaag uit het bereiden van onze maaltijd. (En er moet per slot óók gegeten worden…) Ik legde vanochtend twee sukadelappen uit de diepvries. Ik besloot ze te langzaam te stoven. Ik vond een gerecht uit Gascogne, helemaal toegesneden op mijn smaak van de dag. Het recept valt of staat bij een flink stuk spekzwoerd, dus vroeg ik bij slagerij Snijders of dat te bekomen was. Ik kreeg een enorme lap zwoerd, gratis en voor niks. Het teveel kon ingevroren worden. En had ik niet nog eens geïnformeerd naar die grote hartvormige patéschaal? Nou die lag nog in de opslag. Die mocht ik ook zomaar meenemen. Enfin…
Daube uit Gascogne (een stevig eenpansgerecht voor twee personen):
- 2 sukadelapjes,
- stuk spekzwoerd,
- 1 eetlepel olijfolie,
- 1 ui, klein gesneden,
- 1 winterwortel, klein gesneden,
- 2 tomaten, ontveld en in plakken gesneden,
- 1 glas rode wijn,
- 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet,
- verse tijm,
- peterselie,
- 2 kleine laurierbladeren,
- verse rasp van een halve sinaasappel,
- 8 olijven,
- peper en zout.
- 2 eetlepels gehakte peterselie,
- 1 teentje knoflook,
- 2 ansjovisfilets.
Geef er gekookte aardappeltjes bij…
© Paul
Op http://www.foodrank.eu gaat jullie link nog naar de verkeerde site denk ik?
Groetjes!
Wat is spekzwoerd? Is het het zwoerd van een speklap? En welke afmetingen heeft het?
En nou afloop haal je het weg, en … gooi je het weg? Is het nodig als een soort afdekking van het vlees? En als smaakmaker, neem ik aan?
Jullie durven het toch ook wel op te eten als je het zwoerd erin laat?
Wat is dit een mooie site geworden zeg! Lekker was het al.
De foto’s komen veel beter tot hun recht en dat verdienen ze.
Chapeau!!