KASTANJEGEBAKJES EN OESTERS…

Ik heb van de week mijn voet gekneusd dus dat gesjouw door die enorme supermarkt was een beetje te veel. We besloten maar snel weer naar de camping te gaan en oesters mee te nemen. Een mooie lunch, buiten want het is nog steeds prachtig weer. Eerst oesters en als toetje een kastanjegebakje met espresso. Deze gebakjes hebben een bodem gebakken van kastanjemeel een vulling van crème afgedekt met kastanjecrème. In het noorden van Italie wordt kastanjemeel gebruikt om brood te bakken maar ook in het beroemde dessert “Monte Bianci” worden kastanjes verwerkt. Dit gebakje is daarvan een soort afgeleide. Er is één patissier in Luxemburg dit het maakt, Patissier Namur (sinds1863). 

Het gebakje is mooi maar het tafelkleed vinden wij nog steeds hééél bijzonder. Nadeel is dat alles kwijt raakt wat erop ligt. Een verdwaalde tomaat vind je nooit meer en zwarte espressokopjes kunnen we ook niet meer gebruiken.

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *