DE SUPERMARKT…

Ik ben gek op grote supermarkten, endan vooral in het buitenland. In Luxemburg zijn een paar gigantisch grote, met inpandig, ook nog een heel winkelcentrum. Het dorpje waar onze caravan staat heeft helaas al 25 jaar geen winkel meer, dus moeten we zo’n 20 kilometer rijden voor de boodschappen. Maar dan heb je ook wat. Wat daar allemaal te koop is aan eten en drinken, daar wordt het hele ministerie stil van. Er zijn in de loop der jaren een aantal boodschappen die we altijd in Luxemburg kopen, óf omdat het goedkoop is (drank, shag) óf omdat we het thuis niet kunnen krijgen. Bijvoorbeeld tubes tomatenpuree doppio, driedubbel sterk, potjes mosterd, gedroogde trompet de la mort enz enz.

Elke maand wordt in de hal een soort thematentoonstelling gehouden. Dat variëerd van motoren tot babykamers. Deze maand was het thema Franse wijn. Bij de witte-wijn was plaats gemaakt voor een oesterbar. Aan een paar hangtafels kan je hier oesters eten of andere zeevruchten.
6 oesters met een glas witte wijn of champagne en een broodje voor € 6,- . Een prima lunch waar druk gebruik van werd gemaakt.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *