PORTUGEES…

Omdat ik toch wil volhouden elke dag op te schrijven wat we gegeten hebben, nu maar even snel door de ontbrekende dagen. Donderdag 27 oktober zijn we naar Luxemburg vertrokken. We hebben daar een stacaravan waar we nogal eens een weekend naar toe gaan. De caravan staat op een kleine camping in het zuiden van Luxemburg. Bijna geen toeristen, heerlijk rustig. Ons favorite restaurant als we daar zijn is het Portugese Restaurant Ribathejo in Wandhaff. Het is eigenlijk van oudsher een chauffeurs restaurant, maar ook steeds meer mensen uit de omgeving komen hier eten. Portugezen uit de verre omtrek komen hier als ze iets te vieren hebben. De prijzen zijn prima en het eten ook. Geen poespas maar alles vers. Een dagelijks wisselend menu van de dag, met keuze uit vis of vlees. Paul at er donderdag gegrilde kip op zijn Portugees met sla en frietjes en ik at Picana. Dat is een Braziliaans gerecht, (daar komt één van de koks vandaan) Ik kreeg 4 schijven entrecôte, een schaal met boontjes, gekookt in bouillon en rode wijn, een garnering van gegrilde verse annanas en gebakken banaan, en rijst erbij. Het was heerlijk. Wel erg veel vlees. (de porties zijn berekend op hardwerkende chauffeurs.)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *