Vergat ik nog te schrijven dat de wijn die we bij de garnalen dronken afkomstig was uit Colmar. (In de Elzas, Frankrijk) Een pinot gris “cave Unterlinden”. Een wijnkoophuis met heel aardige wijnen. De naam van dit wijnhuis refereert aan de naam van het grote Museum in Colmar waar het beroemde retable d’Issenheim te bewonderen is.
De fles is helaas nu leeg, maar we bewaren mooie herinneringen aan ons bezoek aan Colmar dit jaar. We waren daar in het Musée Unterlinden. Het is altijd aangenaam om, met een glas wijn erbij, nog eens terug te denken aan de vakantie. Na afloop van het museumbezoek in Colmar dronken we een glas wijn en aten daar Flammeküche bij. Flammenküche zijn een soort pizza’s. Heel dun brooddeeg, belegd met spekjes, ui en Munsterkaas, als het goed is, in een houtoven gebakken. Een aardige gewoonte is dat je er in gezelschap één bestelt, die samen opeet, en vervolgens nog één, en nog één enz enz. (dus steeds vers en warm). Met daarbij de nodige flessen wijn. Tot slot neem je dan nog een laatste Flammekuche bekleed met appeltjes en aan tafel geflambeerd met een eau de vie uit de streek. Voor de fans: heel veel Anthonius op het retable, maar daar kon ik helaas geen plaatje van vinden.
© paul