Artikel 2500…

12 jan. 2011

kerstdiner 2010 foto's Neel

Dit lezer, dit is het 2500e artikel op dit web-log. Ik wil je bijpraten over ruim 5 jaar web-logbeheer. Op 14 augustus 2005 publiceerde Ellen het eerste stukje. Het ging als volgt:

De eerste paddestoelen.

Vanmorgen met de hond wezen wandelen, en ja hoor, het enige voordeel van al die regen, er staan al paddestoelen! Ik vond fluweelboleten en eekhoorntjesbrood.
Ik heb er zes afgesneden en die eten we vanavond.
We zijn net terug van vakantie en hebben in Luxemburg een heerlijk hammetje gekocht, dat lijkt me een prima combinatie.

Recept voor de boleten:
Olijfolie
1 kleingesneden ui
1 teentje knoflook fijn gesneden
1 flinke plak gerookte ham in blokjes gesneden
Room
Peterselie peper zout

Maak de paddestoelen voorzichtig schoon met een borsteltje en snijd ze in stukjes.
Doe de olie in een platte pan en fruit daarin de ui en knoflook. Voeg de ham en de paddestoelen toe en laat zachtjes aanbakken.
Dan een flinke scheut room erbij en een beetje laten inkoken. Afmaken met peper zout en gehakte peterselie.

Gewone spaghetti smaakt hier prima bij.

© ellen

De eerste reactie kwam de volgende dag. Van de Jongste Bediende:

Is het echt de bedoeling dat ik dat zelf ga klaarmaken, of kan ik gewoon komen proeven?

Tja, en zo begon het gedoe

 

De eerste artikelen waren nog kaal, het Ministerie bezat nog geen digitale camera. Maar dat zou niet lang duren. Op 23 augustus verscheen de eerste foto, van hond Max. Mijn eerste artikel werd geplaatst op 13 september, het ging over lamsvlees met ansjovis en radicchio. En vanaf die tijd schrijven we samen of om de beurt, net zoals het uitkomt. De rolverdeling ligt vrij vast. Ellen verzorgt het kookgedeelte en ik babbel er wat omheen. En om het lollig te houden draaien we soms de rollen om…

Ik herinner me nog de sensatie van bezoekers ontvangen op ons web-log. Soms wel tien op een dag. Neel, Marleen, Hijn, Ans, Ans, Anita en natuurlijk de Jongste Bediende en Het Kind (Jan niet. Die begon er niet aan en doet dat nog steeds niet….)

Vandaag de dag gebeurt het dat Ellen en ik elkaar aankijken wanneer we de bezoekersaantallen controleren. “Shit, weer nét geen duizend bezoekers vandaag.” Waar blijft de tijd dat een mens gewoon tevreden is met wat hij heeft?!

Enfin, het heeft een hoge vlucht genomen met die bezoekers. Het is spijtig genoeg niet terug te lezen op de tellers, want door de jaren heen verdwenen er zomaar cijfertjes, of de web-logprovider besloot onze teller weer eens op nul te zetten, zomaar… Onlangs nog werd onze WIE-teller ineens verwijderd. We kregen er het tellertje voor terug, bovenaan in de linker kolom. Weg oude gegevens! Weg mogelijkheid voor de lezer om zich kenbaar te maken! De OneStat-teller (rechter kolom onderaan) geeft aan dat we ruim één miljoen bezoekers hebben gehad in de afgelopen vijf jaar. Neem gerust aan lezer, het zijn er meer. Ook bij OneStat zijn gegevens zoek geraakt. Naar mijn schatting benaderen we aardig de TWEE Miljoen bezoekers en werden er een goede DRIE Miljoen pagina’s bekeken. En dat is héél veel, en daar zijn wij stinkend trots op…

We hebben ze met veel plezier geschreven, die stukjes. En we hebben altijd ons best gedaan om de recepten en de produktinformatie zo zuiver mogelijk te beschrijven. Voor die enkele fout bieden we onze oprechte excuses.

Alle 2500 artikeltjes, zonder uitzondering, zijn terug te lezen. Voor de nieuwkomers leg ik het nog een keer uit: Helemaal onder in de linker kolom staat een rubriek ARCHIEVEN. Klik op het woord archieven of op het woord meer en je komt op een pagina met alle maanden waarin we gepubliceerd hebben. Klik een maand aan en je krijgt de desbetreffende stukjes. De pagina geeft 10 artikelen. Onderaan de pagina staat een tekentje (krammetjes, sergeantstrepen, ik weet niet hoe het heet). Klik daarop en je komt bij de volgende 10 artikelen. En zo verder en zo voorts…

In de rechter kolom staat de rubriek CATEGORIEËN. Nagenoeg alle artikelen zijn ondergebracht in één of meerdere categorieën. Klik je bijvoorbeeld op het woord bier, dan zullen de eerste tien stukjes verschijnen die handelen over bieren. En ook hier zit onder aan de pagina weer dat rare tekentje waarop je kunt klikken. Je wordt dan wer doorgeleid naar de volgende pagina bieren. En zo verder en zo voorts…

En verder kun je in de linker kolom nog een aantal verwijzingen vinden naar web-logs die wij de moeite waard vinden. Enfin, het wijst eigenlijk zichzelf.

En wij lezer? Ach, wij doen maar door. Het lukt niet meer iedere dag, en soms staat het hele gedoe ons wel een week tegen. Maar altijd weer komt er een moment dat één van ons de aandrang heeft om te schrijven. En hup, de volgende tien, twintig artikelen verschijnen in hoog tempo op het scherm…

Wij vieren ons succes met een mooie maaltijd. En ontkurken een goede fles Cremant de Limoux. Voor wie zin in een borrel heeft, men is welkom…

IJs en weder dienende, Ellen en Paul

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *