Mosselen…

3 sept 001
Vanavond eindelijk de eerste mosselen van dit seizoen gegeten! Na alle alarmerende berichten over de slechte groei, kleine mosselen enzovoorts hebben we wat langer gewacht. Maar nu toch maar een pan mosselen gekookt. Heel klassiek met wat groenten en witte wijn. Ik gebruikte een flinke prei, een halve wortel, twee stengels bleekselderij en een teentje knoflook. (knolselderij kon ik hier gisteren nergens kopen helaas).
Ik snijd de groenten middelfijn en stoof ze dan even in wat boter, anders zijn de wortelen nog wel erg rauw en zo geeft alles wat meer smaak af. Daarna de mosselen in de pan en even koken tot de schelpen open gaan. Ik schep ze tussendoor een keer voorzichtig om.
Laat ze niet te lang staan anders worden ze taai.
We aten er zelfgemaakte knoflookmayonaise bij.
De mosselen waren lekker maar we vonden het geen superkwaliteit, ook nog een beetje aan de kleine kant. We hopen dat het nog wat beter wordt.
Espresso toe!

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *