Vanmorgen op de markt verkocht de groentehandelaar verse augurken. Er was ook mooie dille dus ik besloot wat augurken in te maken. Ik heb vroeger dit recept al eens gebruikt, we hadden toen een grote tuin met bessenstruiken. Die hebben we nu niet meer maar je kunt het blad van de bessenstruiken ook vervangen door het blad van wijnrank of blad van een kersenboom.
Nodig: ongeveer 10 grote augurken
een bosje verse dilletakjes
een paar wijnrank- zwarte bessen- of kersenbladeren
1 liter water
1 1/4 liter witte wijnazijn
75 gram grof zeezout
1 theelepel witte peperkorrels
2 teentjes knoflook
Stop de augurken in een pot van 2 liter inhoud. Stop er hier en daar een blad tussen en de dilletakjes.
Breng water, azijn, zout, peperkorrels en knoflook aan de kook. Laat het mengsel een paar minuten sudderen en laat het dan afkoelen.
Giet de koude marinade over de augurken, ze moeten helemaal onder staan.
Zet de pot zo twee ádrie weken op een koele plaats voor je ze opdient.
Na openen van de pot zijn ze nog ongeveer twee weken houdbaar.