Jambon persillé…

15 feb. 201

jambon persillé

We zijn weer terug. Sterker, we hebben alweer gewerkt. In de late ochtend vertrokken we uit Luxemburg en gisterenmiddag leverde ik Ellen keurig op tijd af bij haar baas. Ikzelf heb er intussen bijna een nacht opzitten.

Omdat ik me slecht heb voorbereid op het nachtwerk zit ik nu met een duf hoofd dit stukje te tikken. Maar goed, dat is mijn eigen schuld, ik probeer er maar het beste van te maken.

Jambon persillé hoort onlosmakelijk bij Bourgogne. Elke slager, elke delicatessenzaak, elk restaurant biedt de lekkernij aan. Gekookte ham in aspic met een overdaad aan peterselie. Maar de Bourgogne heeft niet het alleenrecht op dedelicatesse. Je vindt hem bijvoorbeeld ook vaak in Luxemburg. Wel met aanmerkelijk minder peterselie, maar de Ardenner ham is topkwaliteit. En de aspic wordt doorgaans gemaakt met Rieslingwijn, soms ook Rivaner. Zacht en subtiel van smaak zijn ze in Luxemburg, terwijl ik me die Bourgondische juist herinner als geprononceerd, sterk en vol.

Wij aten de hamtorentjes samen met Eupotours, als voorgerecht. Een beetje rucolla erbij omwille van het smaakcontrast.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *