Het lijkt wel of iedereen verlangt naar de herfst. Als ik zo de weblogs langs ga lees ik over zuurkoolstamppot, zware wijnen, kaasfondue, winterse stoofpotten en knapperende haardvuren.
Buiten is het hier 29 graden en de tomaten zijn rijp!!!
Tijd voor tomatensoep dus.
500 gram rijpe tomaten (liefst uit de tuin van vrienden die er nu toch veel te veel hebben)
3 eetlepels olijfolie
1 ui en 2 teentjes knoflook fijngehakt
1 liter water (je kunt ook bouillon gebruiken maar het hoeft niet)
wat verse basilicumblaadjes en wat gedroogde oregano
een kneepje tomatenpuree
peper en zeezout.
Fruit de ui met de knoflook in de olijfolie zachtjes aan.
Snijd de tomaten in grove stukken. Voeg ze bij de ui en knoflook en laat alles zo zachtjes 20 minuten stoven, voeg het water toe en de kruiden en laat 10 minuten koken.
Draai de soep door de passe-vite met een grove zeef.
Breng op smaak met peper en zeezout.
Je kunt er natuurlijk ook nog wat balletjes gehakt in doen.
© ellen