Zeebaars met venkel…

heek 008

Vandaag maar weer eens een vis. Op de markt hadden ze mooie zeebaars, kraakvers. Zeebaars heeft een zachte, delicate smaak dus ik vind dat je er niet teveel smaken bij moet voegen. Een simpele bereiding voor deze vis. Ik had de vissen zelf schoongemaakt en geschubd en daarna in aluminiumfolie in de oven gaargemaakt.

Neem per persoon 1 zeebaars van gemiddelde grote.
De vis droogdeppen. Strooi in de buikholte wat zeezout en peper en stop er een takje venkelloof en een schijfje citroen in.
Vouw een flinke strook aluminiumfolie dubbel en smeer de folie in met ruim boter.
Snijd een venkelknolletje in hele dunne plakjes en leg dat op de folie.
Daarop de vis. Vouw de folie zo dicht dat er wat ruimte overblijft zodat de warme lucht kan circuleren. De paketjes moeten wel goed gesloten zijn.
Leg de pakketjes in een voorverwarmde oven op 200 graden. Afhankelijk van de grote van de vis ongeveer 25 minuten.
Dien de vis in de folie op. (met een extra bord voor de graten)
We aten er wat gesmolten boter bij, aardappeltjes en een salade.
En een glas van de witte Bourgogne uit Asquins, Vezelay. Een hele mooie combinatie, vis en wijn leken voor elkaar gemaakt!
Espresso toe.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *