Spaghetti met ansjovis, tomaat en kappertjes…

22 september 004
Het is prachtig weer vandaag en ik heb vrij. Lekker lui lezen in de tuin en af en toe een beetje onkruid uittrekken. Daar krijg je honger van! De hele week neem ik al brood mee naar mijn werk dus als ik vrij heb wil ik wel iets anders. Omdat we nog steeds heerlijke biologische rijpe tomaten hebben kreeg ik zin in simpele spaghetti;
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 rijpe tomaten
1 eetlepel olijfollie
2 ansjovisjes in kleine stukjes gesneden
1 lepel kappertjes
verse basilicum, peper
Bak de knoflook even zachtjes aan en voeg de tomaten erbij. Even laten smoren en voeg dan de ansjovisjes erbij. Laat de saus wat indikken en doe er de kappertjes en wat verse basilicum bij. Een flinke zwiep uit de pepermolen en klaar.
Kook intussen de spaghetti, giet af en roer de pasta door de saus.
Toevallig kwam Het Kind ook net binnen en gelukkig kook ik altijd teveel, zo hadden we samen een prima lunch!

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *