Asti, wat vakantieherinneringen…

asti1
Bij de reacties stond zojuist een vraag over Barberawijnen of ze hier in Nederland te krijgen zijn enzovoorts. Ik moest meteen weer denken aan onze superverregende vakantie in Italie in het voorjaar van 2002. Ten einde raad en helemaal nat, ècht nat, vluchten we naar het stadje Asti, daar zou men op een camping huisjes verhuren. De huisjes bleken een soort containers te zijn. We zijn nog nooit ergens zo vriendelijk en zorgzaam ontvangen als daar in het stadje Asti. Daar, in Asti, dronken we ook een fles Barbera die ik mijn leven niet meer vergeten zal, zo lekker!
We troffen het ook die ene dag dat het droog was was er een optrekdag van de Gilden. De Gilden in ons dorp zijn mooi, maar die in Asti… Prachtige kostuums. Bij deze optrekdag hoorde een mooie traditie, na de mis en het vendelzwaaien was er op het plein een maaltijd voor “de armen”. Ik geloof niet dat er nog echt armen waren in Asti maar de traditie werd gewoon voortgezet; eten èn drinken voor iedereen die honger en dorst heeft! De wijn vloeide rijkelijk uit grote vaten, geschonken in plastic bekertjes.
astiwijn1

We kregen soep van tomaten, knoflook en bonen, daarna pasta en brood met knoflook en als dessert Salame dolce, iets wat wij hier in ons dorp Arretje Noff noemen. Een bijzondere vakantiebelevenis, zo bijzonder dat als iemand het over Barberawijn heeft…

Wij raakten helemaal in de ban van dit mooie stadje, de streek eromheen en de prachtige wijnen.
We gaan er beslist nog eens naar toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *