Rundvlees in rode wijn….

Boeuf Bourguignon

Een beetje laat vandaag maar we hebben hoog bezoek; de dames Eupotours logeren een nachtje hier. Ze kwamen pas na 6 uur en hadden al gegeten, maar dan moet er natuurlijk vanalles; enge films kijken, computer spelletjes, het weblog Dier en co van Julia en Celine moest nog bijgewerkt worden en weet ik wat voor smoezen nog meer. Vervolgens was de film zo eng, nu kunnen we niet meer slapen… enzovoorts. Tussendoor bezoek van de Jongste Bediende en zijn Vrouw en de Keizer van Monera. Helaas kon ik niet bij de opening van zijn tentoonstelling zijn vanmiddag vanwege het op hande zijnde bezoek van de dames Eupotours, maar alles was prima verlopen en het is een mooie tentoonstelling! We gaan zo snel mogelijk kijken.

Het eten, daar gaat het hier tenslotte over; vandaag heb ik een runderstoofpot gemaakt. Ribstuk in rode wijn.

Een ui en 2 teentjes knoflook snel aanbakken in olijfollie en uit de pan halen. Dan het vlees rondom aanbakken in dezelfde pan. Als het vlees aan alle kanten mooi lichtbruin gebakken is de ui en knoflook er weer bij doen en afblussen met een glas rode wijn. een laurierblad en een takje tijm erbij en twee tomaten in kleine stukjes gesneden. Laat het vlees zo ongeveer 2 uur zachtjes stoven. Voeg eventueel wat bouillon toe als er te weinig vocht in de pan is. Strooi er voor het opdienen wat vers gehakte platte peterselie over.

We aten er aardapeltjes bij en sperzieboontjes.
Espresso toe.

© ellen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *