Voor feestelijke gelegenheden koop ik wel eens een lamsrack, een stukje rib, waarvan de karbonaadjes nog niet losgesneden zijn. Hier in het dorp niet te koop, de Sligro boodt uitkomst.
Het vlees minstens één uur voor het bereiden uit de koelkast halen.
Neem 2 sneden oud brood (even licht roosteren) en dan in kruimels hakken of rollen,
1 klein bosje platte peterselie, 1 plukje tijm, peper, zeezout (neem fleur de sel), 1 f teentje knoflook, alles mooi fijngehakt, en 50 gram gesmolten boter om er een smeuige mengsel van te maken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Braad het vlees rondom even aan in een platte pan.
Haal het vlees uit de pan en bedek het rondom met het kruiden/kruimelmengsel.
Leg het lamsrack op een platte ovenschaal en laat het zo ongeveer 15 minuten in de oven garen.
Het vlees moet nog mooi rosé van binnen zijn.
Haal het vlees uit de oven en laat het even rusten voor je het aansnijdt. Snijdt het dan in mooie plakken.
Geef er als garnering in de schil gepofte teentjes knoflook bij en rodewijnsaus.
Wij aten er een salade bij.
We dronken, ter ere van de feestelijke gelegenheid, een glas 1997, hospice de Dijon. BEAUNE
We vervolgden de maaltijd met een stukje Comté voor mij en voor Paul een Crottin geitenkaasje.
Daarna nog een stukje kastanjegebak met een kopje espresso toe.
Het kastanjetaartje heb ik zelf gebakken, recept volgt morgen.
Al met al een feestelijke maaltijd!
© ellen