Er zijn nu volop tamme kastanjes ik maakte vrijdag dit taartje. Niet met zelf gezochte kastanjes, ik kocht ze in de winkel. Kant en klaar, dat wil zeggen gepeld en vacum verpakt. Als je zelf kastanjes raapt moet je ze even met een scherp mesje inkerven en ze in de warme oven poffen tot ze openspringen. Pel dan de kastanjes en verwerk ze.
Voor dit taartje maakte ik deeg zoals beschreven voor het rode bessentaartje.
Gebruik de helft van het deeg om een platte taartvorm mee te vullen. Bak het taartje op 200 graden in 20 minuten gaar.
Je kunt dit deeg in folie enkele dagen in de koelkast bewaren.
Voor de kastanjepuree :
200 gram gepelde kastanjes
1/2 liter melk
1 vanillestokje gespleten
100 gram poedersuiker
1/4 slagroom
Kook de kastanjes langzaam gaar in de melk met het vanillistokje. In ongeveer 40 minuten zijn ze gaar en is de melk helemaal door de kastanjes opgenomen.
Gooi het vanillestokje weg en pureer de kastanjes. Meng de poedersuiker erdoor.
Klop de slagroom stijf met wat suiker en schep de room voorzichtig door de puree.
Schep de puree op de taarbodem en garneer met wat chocoladeschaafsel.