Gisteren aten we een gevulde reuzenchampignon als voorgerecht.
Helaas zijn er op dit moment niet zoveel paddestoelen te vinden in het wild. Even was er een ware explosie maar het werd te warm en te droog, het is nu wachten op de tweede pluk. Meestal gebeurt dat in het najaar na een flinke regenperiode. Veel winkels in Nederland bieden gekweekte exemplaren aan. In dit geval reuzenchampignons, meestal onder de Italiaanse naam portobello. Een smakelijke paddestoel. Ze hebben een doorsnee van ongeveer 12 cm.
Ik gebruikte gisteren gekweekte exemplaren.
voor twee personen;
2 portobello’s
1 tomaat
1 teentje knoflook
1 eetlepel snippertjes spek of panchetta
70 gram mozzarella
1 lepel olijfolie
zout, peper, oregano.
De paddestoelen even rondom in wat olie aanbakken.
De de spekjes, tomaat en knoflook even smoren.
Leg dan de paddestoelen in een ovenschaaltje en vul ze met de in stukjes gesneden mozzarella. schep er wat van het tomaat mengsel op, en nog wat mozzarella. Bestrooi het geheel met parmezaanse kaas en zet ze zo ongeveer 20 minuten in de oven op 175 graden.
Na dit smakelijke voorgerecht aten we runderstooflapjes met wat pasta.
Een stukje kaas toe.
En espresso.