Reeragôut en Spaanse wijn…

hertenstoof

Gisteren dronken we de Wine Blogging Wednesday wine de Dehesa Gago.

Bij de Sligro is al volop wild te koop en een stoofpot van reevlees leek me een goed idee.
Voor 4 personen;
1 kilo reevlees in stukjes
200 gram winterwortel
1 flinke ui en 4 teentjes knoflook in stukjes
100 gram worst (ik gebruikte een droge Spaanse worst gekocht bij AH)
100 gram gerookt spek in blokjes
1 flink glas rode wijn, ik gebruikte ook in de stoofpot dezelfde wijn; Dehesa Gago
1 glas wilbouillon (ik heb nog geen zelfgemaakte bouillon, ditmaal een potje gebruikt van AH)
2 blaadjes laurier, 1 flinke mespunt nootmuskaat, 2 kruidnagelen, wat tijm, 2 gedroogde pepertjes, peper en zout.

Bak ui, knoflook en het spek in wat olijfolie even aan en haal ze uit de pan.
Bak nu het vlees aan en voeg ui, knoflook en spek er weer bij.
Snijd de winterwortel in kleine blokjes en voeg bij het vlees.
Snijd de worst in flinke plakken en voeg bij het vlees.
Dan alle kruiden toevoegen en de wijn.
Laat de ragôut zo ongeveer 2 uur zachtjes stoven.
Voeg tussendoor eventueel wat bouillon toe.
Wij aten er een simpele gekookte aardappel bij en wat sperzieboontjes.

Een prachtige combinatie! De wijn heeft een mooie volle smaak, een lange afdronk. Een mooi evenwichtig bouquet aan geuren; wij roken kersen, zwarte bessen, iets aards, je zou zeggen kalmoes. Een zweem van vanille. Wat mij betreft; de lekkerste WBW tot nu toe!!

Een prima wijn voor stoofpotten zoals de aanbeveling was van de wijnblogs, maar ik zou er ook heel gerust wat geroosterde lamskarbonaadjes bij kunnen eten.

De WBW wijn is ditmaal te koop via internet. Lekker makkelijk, je hoeft er de deur niet voor uit en leverancier Hans Voorn van; Buy your wine heeft ook nog een speciale prijs gemaakt. De twee wijnen zijn te koop voor € 13,-

Lees meer over WBW en deze wijn op:

 

 

 

Wijnkronieken
Wijnerij
wijnsuggestie
Proost.blogo.nl
Ministerie van Eten en Drinken
Onno Kleyn’s Culilog
Wijn.blog.nl

wbw-schoon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *