Zure koolsoep, Kyslyje sjtsji…

13 oktober 018

Vanavond nog eens een recept uit het boek van Diana Dubois; Prijatnogo Appetita! Ik maakte al eerder de zure koolsoep, maar zo’n recept gaat een eigen leven leiden en na een tijdje is het veranderd en aangepast aan de omstandigheden. Vandaag dus nèt weer wat anders, al is het maar omdat ik in plaats van gerookte ham, een stuk spek en een worst uit Montpellier gebruikte.

1 runderschenkel van ongeveer 400 gram, 100 gram gerookt spek,1 Montpellierworstje in plakken, 250 gram zuurkool, 3 tomaten, 3 middelgrote aardappels, 2 fijngesneden bosuitjes, 1 fijngesneden winterwortel, 2 fijngesneden tenen knoflook, 50 gram boter, 5 eetlepels zure room, 5 eetlepels fijgehakte peterselie, 1 laurierblad, versgemalen peper, zout.

Maak bouillon van de schenkel en snijd het vlees als het gaar is in kleine stukjes.

Verwarm de boter in een braadpan en snijd de zuurkool met twee messen heel fijn. Laat de zuurkool in de boter warm worden en voeg al roerend het spek, de plakjes worst, de bosuitjes, de knoflook, de stukjes tomaat, wortelen en aardappelen toe. Zet het vuur laag. Verwarm de bouillon en de laurier en voeg dit bij het zuurkoolmengsel. Breng het geheel aan de kook en laat de soep nog even zachtjes doorkoken. Pan van het vuur halen, de room er voorzichtig doorroeren, de peterselie toevoegen en de soep meteen serveren. Wij aten er grof brood bij met gezouten boter.

Espresso toe.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *