Linzen met bloedworst…

26 oktober 008
We konden vandaag niet kiezen waar we zin in hadden. Paul wilde linzen, ik had zin in een biefstuk en we zijn allebei moe en hebben niet veel zin om uitgebreid te koken. Een supersnelle maaltijd dus.
We hadden nog een blikje met linzen, worst en kruiden, een keer door Paul gekocht in een Portugese winkel in Luxemburg. Dat leek Paul wel iets, mits er een paar plakken bloedworst bij gebakken werden.
En omdat een blik toch maar een blik is…
Een paar aardappelen gekookt.
Een salade gemaakt met veldsla, wat snijbiet, tomaat en ui met een dressing van citroensap, olijfolie, grove mosterd, peper en zout.
Bloedworst gebakken in de koekenpan.
De inhoud van het blikje in een pannetje opgewarmd met toevoeging van een blaadje laurier, een pepertje, wat versgehakte platte peterselie en twee tomaatjes.
Voor mij een mooie biefstuk gebakken.
De inhoud van het blikje opgediend met de gekookte aardappelen en de gebakken bloedworst. Bestrooid met nog wat peterselie.
Een prima maaltijd als je weinig inspiratie hebt maar de volgende keer kook ik de linzen zelf, dat is toch lekkerder.
Een stukje kaas toe.
En espresso.

We dronken er een glas Portugese wijn bij, een aanrader van Ed van de Wijnerij.
Domini; Douro. d.o.c. 2003. Azeitâo, Portugal.
Een gouden tip vinden wij. Lees HIER meer over deze Portugese wijn.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *