Zalmsoep voor veel mensen…

11 mrt. 2011

prei

Er is helaas geen foto van de soep gemaakt, een foto van de prei moet volstaan om de fantasie wat te prikkelen. Iedereen vroeg naar het recept van deze simpele zalmsoep, dus schrijf het hier toch maar even op. Heel snel te maken, voor veel mensen. Wij aten er carnavalsdinsdag met zeker 20 personen van.

  • Voor 5 liter soep:
  • 1 kilo prei in halve ringen
  • 1 kilo aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 kilo verse zalm, in blokjes gesneden
  • 2 bekertjes creme fraiche
  • zout en peper, eventueel visbouillonblok

Kook de aardappelblokjes samen met 3/4 van de prei in een grote pan water gaar. Voeg zout of visbouillonblokken naar smaak toe. Pureer met de staafmixer tot je een mooie gladde massa hebt. Zet de pan terug op het vuur en voeg de zalm en de rest van de prei toe. Laat nog even vijf minuutjes zachtjes pocheren. Klop de creme fraiche met een paar leples soep los en voeg de creme bij de soep. Dan mag de soep niet meer koken. Meteen opdienen met vers brood en gezouten boter.

© ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *