Risotto zoals beloofd;
Voor vier personen;
300 gram Arborio rijst
ongeveer 1 1/2 liter runderbouillon
100 gram dunne, nog zachte salami of een ander zacht worstje
1 ui, 2 teentjes knoflook
50 gram boter (je kunt ook olijfolie nemen, maar als je boter gebruikt, gebruik dan bóter géén margarine of zoiets)
200 gram verse boleten, ik gebruikte vandaag eekhoorntjesbrood, vanmorgen vers geplukt. Je kunt ook kastanjechampignons gebruiken.
Versgehakte peterselie
75 gram Parmezaanse kaas, zelf raspen.
Snijd de paddestoelen en bak ze in wat boter in de koekenpan lichtbruin.
Bak de ui en knoflook in de rijstpan in rest van de boter even aan. Voeg de rijst erbij en roer goed om zodat elk korreltje rijst omgeven is door de boter. Voeg de plakjes worst toe en de paddestoelen.
Zorg dat de bouillon warm is, zet de bouillonpan naast de rijstpan en houd ze op dezelfde temperatuur.
Schep ongeveer 1 liter bouillon bij de risotto en roer voorzichtig. Laat de risotto zo 10 minuten zachtjes koken. Proef dan en voeg telkens een lepel warme bouillon toe. De totale kooktijd bedraagt ongeveer 20 minuten. De rijst moet van binnen nog stevig zijn.
Zet dan het vuur uit en roer er nog een flinke klont boter door, de Parmezaanse kaas en de peterselie.