Pasta met erwtjes, artisjokken en ham…

14 november 2006 014

Een simpel hoofdgerecht, snel klaar, weinig moeite;
Kook een korte soort pasta al dente, vandaag gebruikte ik Campagnole.
Snijd 150 gram gekookte ham in blokjes
5 รก 6 artisjokkenharten (uit blik, goed uit laten lekken en in 4 parten snijden.)
150 gram doperwtjes 4 minuten in kokend water blancheren en goed uit laten lekken.
peterselie en basilicum
olijfolie
Bak een fijngesnipperd teentje knoflook even aan in de ollie. Voeg de hamblokjes erbij en bak ze heel even mee.
Doe dan de erwtjes, de artisjokken en de kruiden erbij. Intussen is de pasta al dente gekookt.
Voeg de pasta nu bij de rest in de pan met een lepeltje van het kookvocht. Even omscheppen en klaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *