Spaghetti en dominosteentjes…

17 november 2006 004
Hè, hè, de rust is weergekeerd! We hebben vandaag namelijk een logé; Prinses Carnaval zelf logeert hier vandaag. Haar zussen slapen deze nacht in de blokhut van de Scouting.
Om drie uur haalde Paul de dames van Eupen uit school, met de auto. Normaal fietsen ze altijd hoor, dit was een uitzondering. Daarna moest er natuurlijk eindeloos gekletst, gespeeld, met hond Max gesold enzovoorts. Ik had een vaag plan om met de dames zelf pasta te maken maar ze waren een beetje lui vandaag en hadden geen zin in koken. Julia wilde wel alvast het Kerstmenu doorspreken, daar gaan we morgen mee verder.
Vandaag maar simpel spaghetti met een mooie ragout ála Carluccio;
1 kilo rundvlees
2 eetlepels olijfolie
1 1/2 blik tomaatjes
1 ui en 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
Zout, peper, laurierblad en een paar blaadjes basilicum.
Ui en knoflook aanbakken, het vlees, in dobbelstenen gesneden, erbij doen en ook aanbakken.
Dan de tomaatjes en het laurierblad toevoegen, de pan afdekken en zo ongeveer 1 uurtje zachtjes laten stoven.
Breng op smaak met zout en peper en op het laatst nog wat gehakte basilicum.
We aten onder gezellig gekeuvel deze ragû met spaghetti en doperwtjes en courgette.
Verse annanas toe voor de dames en voor ons een stukje kaas.
En espresso.

Intussen bracht Maja een enorme zalm (80 centimeter, een echte knoepert aldus Flora). Maja is morgen jarig en heeft gevraagd of ik de zalm wil klaarmaken, dat doe ik met plezier. Het is een wilde zalm, gevangen door een kennis van Maja.
De zalm is schoongemaakt en diepgevroren. Duim maar voor mij dat het allemaal goed gaat, een hele verantwoording!
Ook ons eigen Kind kwam nog even langs en dat kwam mooi uit. Na het eten moesten Lotte en Flora weggebracht worden naar het Scoutingfeestje. (Natuurlijk eerst opnieuw haren kammen, vlechten, andere kleren aan, schoenen kwijt, tas vergeten, vergeten de scoutingkleren aan te trekken enzoverder) Een beetje hulp van onze dochter konden we dus goed gebruiken.
De twee dames hadden samen een Volvo vol bagage; slaapzakken, laarzen, matrasjes en nog een heleboel andere duistere zaken……
Ik bleef met Julia achter en die wilde dolgraag Dominoday zien op de televisie, lang geleden dat ik zo lang naar zo’n xxxx programma heb gekeken! Er gaat een vreemde wereld voor je open!
Inmiddels slaapt Julia als een roos, hond Max is doodmoe van het spelen en ik ga nog even nadenken hoe het met die enorme vis moet morgen.

Ik laat de zalm nu langzaam ontdooien en ga hem morgen pocheren. De vis moet een onderdeel worden van een koud buffet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *