Hazenrugfilets en pastinaakpuree…

20 november 2006 009
Het was een lange dag vandaag, ik was in Zwolle voor een bijeenkomst van ons OWP-netwerk. Altijd heel leuk en vooral leerzaam om collega’s te ontmoeten. Vandaag ging onze bijeenkomst vooral over weblogs en RRS Feeds. Dan is het ook goed te weten bij de beste sites van Nederland te horen. Mijn werkgever Fontys mag dan van ons werknemers wat kritiek ontmoeten, buitenstaanders zien ons Fontys weblog nog steeds als een veelgewenste Utopi. Leuk, daar ben ik toch een klein onderdeel van. En, sterker nog, zonder de Fontys drang om weblogs te starten, was dit weblog nooit geboren!!!

Gisteren wilde ik hazenrug maken maar we kregen bezoek van de Jongste Bediende en zijn koningin Marleen. We verpoosden ons gevieren met de VN puzzel, we kwamen er maar niet uit,….
Toen bleek het al wat laat om nog te koken, wat hapjes, stukje kaas, wat brood, stukje worst enzovoorts werden ons avondmaal.
De geplande hazenrug lag al in een een mooie marinade van:
1 fles shiraz ( jawel de WBW wijn)
1 ui, in grove stukken gesneden, 1 laurierblad, peper, tijm, een drup olijfolie,
2 kruidnagelen, een stengel bleekselderij, een stuk wortel.
Ik heb de hazenrug vandaag gewoon in de marinade laten liggen.
toen ik thuiskwam gewoon even goed uit laten lekken, drooggedept en gefileerd.
Kijk voor de saus en wat te doen met de hazenrug op: Een eerder recept voor hazenrug in rodewijnsaus. Wij aten er een puree van pastinaak en aardappel bij en spruitjes.
Over de pastinaak morgen meer….

En natuurlijk espresso toe.

Van het bot van de hazenrug maak ik nu bouillon, mooie basis voor een volgende wildsaus..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *