Saus bij gepocheerde zalm….

Foto volgt later, mijn fototoestel ligt al op het feest!

Ik maakte een saus bij de zalm van twee maal mayonaise, uiteraard zelfgemaakte. Ik maak zo’n hoeveelheid in twee porties omdat ik dat handiger vind.
Mayonaise;
3 eidooiers
350 ml olie (ik gebruik hiervoor zonnebloemolie of een mengsel van zonnebloem met olijfolie)
1 theelepel mosterd
sap van 1/2 citroen
peper en zout
De dooiers in een kom doen met de mostert, zout en peper. Dan de olie er druppel voor druppel bijvoegen en met de mixer op de hoogste stand kloppen blijven tot de saus begint te binden. Dan kun je de olie er met grotere scheuten bij gieten.
Voeg citroensap toe en breng verder op smaak met misschien nog wat zout.

Maak voor zo’n grote zalm 2 maal de hoeveelheid mayonaise.
Voeg dat bij elkaar en doe er een ruime eetlepel tomatenpuree bij en 1/4 liter slagroom. Klop met de mixer in een lage stand alles goed door elkaar tot je een mooie saus hebt.
Voor de liefhebbers een drupje tabasco erbij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *