Paul had gisteren twee mooie biefstukken gekocht, maar we besloten “uit eten” te gaan. Vandaag moest ik dus iets met de biefstuk en ik maakte er een Chinees getinte roerbakschotel van;
voor 2 personen;
2 flinke biefstukken in reepjes gesneden
3 eetlepels sojasaus
1 theelepel hoi sin saus
1 theelepel sesamolie
1 theelepel vers geraspte gemberwortel
1 teentje knoflook, fijnggehakt.
Maak hiervan een saus en marineer hierin de biefstukreepjes ongeveer een uurtje.
laat het vlees wat uitlekken en roerbak de reepjes snel in de wok.
Voeg dan;
1 bosje fijngesneden lenteuitjes, wat gehakte korriander, en een rode peper in dunne reepjes gesneden
Roer 1/2 theelepel maizena door de marinade en voeg die bij het vlees. Nog even doorwarmen en snel opdienen met wat witte rijst.