Vanavond een varkenshaasje met Munstersaus. Jarenlang vond ik varkenshaas zo ongeveer het saaiste eten wat er was. Maar sinds wij vlees kopen bij de Sumiranboerderij is varkenshaas weer iets feestelijks. Dit mooie biologische vlees is echt smakelijk, zo proef je weer hoe varkensvlees eigenlijk hoort te zijn; sappig, smakelijk, niet nat, lekker geurend als het in de pan ligt te bakken enzovoorts.
Ik maakte er vanavond een Munstersaus bij, een mooie combinatie; puur en eerlijk varkensvlees en zo’n kaasje uit de Elzas.
Braad het vlees in wat boter rondom bruin en laat garen op een zacht vuur. Haal het uit de pan en laat het even rusten (onder alu-folie om ‘t warm te houden).
De Munstersaus beschreef ik al.
We aten er gekookte aardappelen bij (heerlijk met veel saus) en sperzieboontjes.
De sperzieboontjes beetgaar koken en afgieten. Een lepel olijfolie verwarmen en een teentje knoflook, fijngehakt, met een paar stukjes spek even uitzweten. Dan twee kleingesneden tomaatjes erbij doen en kort meebakken. De boontjes weer terug in de pan en nog even doorwarmen.
Een kopje espresso toe met een glaasje likeur; Mandarine Napoléon.