Galette des Rois, driekoningenkoek…

6 januari 2007 015
We zijn weer thuis! Na een paar dagen Luxemburg. Dit keer was ons verblijf vooral gericht op boodschappen doen en de caravan winterklaar maken. Keer op keer kwam er iets tussen als we naar onze caravan wilden afreizen, dit keer stond niets ons meer in de weg behalve dan dat we allebei snotverkouden zijn. We hebben toch lekker gegeten bij het Chinese restaurant Zheng, we hebben
bijgepraat met de campingbeheerders Joop en Wilma en vooral hebben we ons fantastisch vermaakt met het boodschappen doen. De supermarkten waren nog min of meer in kerstsfeer en allerlei heerlijke zaken werden nog volop aangeboden. Champagne, prachtige witte en rode wijnen in geschenkdozen nu zelfs in de uitverkoop ( drie mooie flessen Medoc voor € 260,-, mét krukkentrekker en glazen!!!) Ook de Lamborgini sportwagens waren deze week in de uitverkoop! Wie belangstelling heeft; Lamborgini sport nu met 25 % korting.
Wat ik heel leuk vond waren de Drie Koningenkoeken die overal te koop aangeboden worden, van kleine supermarkt tot Patisserie Eerste Klasse verkoopt men deze koeken.
Het is een platte koek van bladerdeeg gevuld met amandelspijs, met een gouden kroontje erop. Ik weet niet of er ook een boontje in verstopt is, we hebben nog maar een klein stukje geproefd.
Wij kochten onze Driekoningenkoek bij Confiserie Namur. De koek smaakt in ieder geval prima, maar we hadden van deze confiserie eigenlijk ook niet anders verwacht!

Hier, bij ons in Brabant, hoor of zie je eigenlijk niets meer van wat met het Driekoningenfeest te maken heeft. Bij onze Zuiderburen echter is Drie Koningen nog echt een feest voor jong en oud. Leeft Driekoningen elders in Nederland nog wel???
Met speciaal gebak?

De rest van het verslag van onze culinaire tocht door de Belgische en Luxemburgse Ardennen volgt morgen.

© ellen-paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *