Kaas zonder naam…

30 mrt. 2011

kaas

Ik kocht de kaas wat onbedachtzaam. Ik lette niet goed op wat ik kocht. Eigenlijk was ik naar iets heel anders op zoek, namelijk naar een kaas die aanbevolen wordt bij de bereiding van Risotto al Barolo. Ik vond hem niet. Wel zag ik deze kaas liggen. Een Italiaanse blauwschimmel, voor langere tijd gedrenkt in druivenmost. Ik kreeg meteen associaties met de Imbriago van Ans en Alex. Het bleek echter een geheel ander type te zijn.

De zuivel is zacht, maar vaster dan die van Gorgonzola. De smaak is pittig, de schimmel is mild. En bovenal zitten er prominente zoet-fruitige tonen bij, veroorzaakt door de druivenmost. De geur is mild en wat zoetig.

Ik heb niet opgelet hoe de kaas genoemd werd, ook weet ik niet meer wat ik ervoor betaalde. Onachtzaamheid lezer, onachtzaamheid.

Nu vraag je je als lezer mogelijk af wat je met dit halfwas verhaal moet. Niets lezer, niets. Bedenk alleen wel dat dit web-log ook ons logboek is. En schrijf ik zaken niet op, dan vergeet ik ze al te snel. De kaas verdient een betere beschrijving, en die komt er ook wel. Ik ga binnenkort weer achter deze kaas aan, want ik vind hem beslist de moeite waard. Ellen oordeelde mindere enthousiast, zij vond het aanwezige zoet te veel op de voorgrond.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *