Poussins uit de oven…

poussins gevuld met gehakt en verse tuinkruiden

Ik beloofde paasgerechten; dit is misschien een goed idee voor het Paasdiner. Kleine kippetjes, poussins worden zo ook wel genoemd. Ze zijn heel geschikt om te vullen met wat gehakt en de eerste verse tuinkruiden. Je moet wel zoeken naar poussins van goede kom-af. Ik kocht deze bij de Sligro. Ze hebben een Label Rouge keurmerk, dat zegt in ieder geval iets over wat ze gegeten hebben en hoe ze opgegroeid zijn. Ik vulde ze met biologisch half om half gehakt. Wij aten de kippetjes zaterdag al.

Na een weekend klussen (nieuwe boekenkasten ingericht enzovoorts) vonden we dat we wel een “deftige maaltijd” verdiend hadden en zondag zouden we onszelf dan maar eens extra belonen voor het harde werken met een gepaste lunch in Postel (B). Door een eigenaardig misverstand (of eigenlijk geen verstand) kwam er dat niet van, maar daarover later…

Reken één poussin per persoon.

  • 2 poussins
  • 100 gram gehakt
  • een sneetje oud witbrood, even geweekt in wat melk en daarna verkruimeld
  • 1 teentje knoflook, geplet en fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook, peterselie, tijm, basilicum
  • peper en zout.
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op de grilstand tot 200 graden. Meng het gehakt met de broodkruimels, de knoflook en de kruiden. Vul de kippetjes hiermee. Bind ze dicht en bestrijk de buitenkant licht met wat olijfolie.
Leg ze op een rooster en gril de kippetjes in ongeveer 45 minuten gaar. Snijd ze middendoor en serveer de helften op een mooi bord.

. We aten er gegratineerde aardappeltjes bij en een salade.

Espresso toe met een glaasje Luxemburgse likeur.
© ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *