Gepocheerd ei…

25  februari 006
Ik wilde vanmorgen snel een broodje eten en daarna een flinke wandeling met hond Max maken maar het regent dat het giet. Dan maar een uitgebreid ontbijt.
Geïnspireerd door het artikel; “How do you like your eggs in the morning” van Klary Koopmans besloot ik een gepocheerd ei te maken. Weer eens iets anders voor het ontbijt.
Voor gepocheerde eieren heb je hele verse eieren nodig; hoe verser het ei, hoe minder last je hebt dat het uitloopt in de pan.
Eigenlijk had ik dit ontbijt vorige week moeten maken met de superverse eieren die Toon en Anita meebrachten; zó onder de kip vandaan, dat is ideaal!

25  februari 002

Maar goed de eieren die ik vandaag gebruikte konden ermee door.
Zet een ruime pan water op het vuur met wat azijn of citroensap.
Zorg dat het water nètaan kookt.
Breek het ei in een kommetje en laat het dan uit het kommetje in het water glijden.
Pocheer het ei drie minuten. Vouw het eiwit voorzichtig met een vork om de dooier. (hoe verser het ei hoe minder dit nodig is)
Haal het ei dan met een schuimspaan uit het water, laat het even uitlekken en serveer onmiddellijk op wat brood. (lelijke randjes even bijsnijden)

25  februari 008

Mijn ei was íets te lang gepocheerd naar mijn zin. Maar én foto’s maken én een ei pocheren is iets teveel gedoe. Ik vergat de kookwekker te zetten en moest dus gokken. Nietemin; een smakelijk ontbijt, iets voor Pasen eigenlijk!
Jammer dat het nog harder is gaan regenen.

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *