Recept om snel van een verkoudheid af te komen…

 

Het lijkt erop dat heel Nederland snottert en snift. De jaarlijkse verkoudheid slaat toe. Zeker hier in het Zuiden waar we een aantal dagen met teveel mensen, van te ongezonde leefgewoonten hebben genoten, vallen de slachtoffers met bosjes.

Bij toeval stuitte ik weer eens op het boekje “Cognac en Armagnac” van Wina Born.

In een stukje over cognac schrijft ze dat Harold H. Left in The International Record of Medicine (juli 1957) op basis van 39 publicaties van verschillende onderzoeken tot de conclusie kwam dat cognac een zeer gunstige invloed heeft op de spijsvertering enzovoorts enzovoorts. Maar waar het mij vandaag om gaat ;

Voor alle verkoudheidslijders, sniffers en snotters zegt Harold H. Left;
Als verkoudheid en griep, waar immers nog altijd geen afdoende geneesmiddelen tegen gevonden zijn, in alle hevigheid toeslaan, moet men de boze en kille wereld de rug toedraaien, met een warme kruik onder de wol kruipen en dan, zoals een aardige Engelse arts eens adviseerde: “aan het voeteneind van het bed een wandelstok rechtop zetten en er een bolhoed overheen hangen. En dan net zoveel hete cognac-groc drinken tot men twéé bolhoeden ziet”.

Volgende dag nergens meer last van!!! Het proberen waard?!

Afbeelding; Réne Margritte

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *