Omdat de oven toch aan ging voor de cake, heb ik vandaag ook een brood gebakken. Ik had zin in lamsgehakt en besloot een brood te vullen met gehakt, tomaat, kaas en kruiden.
Ik maakte een brooddeeg met 750 gram meel, 25 gram gedroogde gist, wat olijfolie, zout en water.
Dat liet ik 2 uur rijzen onder een doek.
Daarna heb ik het deeg nog een keer goed doorgekneed en op de ingevette bakplaat gelegd.
Ik bakte 250 gram lamsgehakt even rul met een teentje knoflook en wat peper en zout in een beetje olie.
Vervolgens belegde ik de helft van het deeg met plakjes tomaat, het gehakt, een paar plakjes mozzarella, wat geraspte parmezaanse kaas, peper, zout, oregano en vers gehakte basilicum.
Ik vouwde het deeg dicht en vormde er een plat brood van. Dat heb ik zo nog 1 uur laten rijzen en toen 30 minuten op 200 graden in de voorverwarmde oven gebakken.
De vulling was niet helemaal gelijk verdeeld, dat is jammer. Het brood smaakte wel heel goed en het hele deeg was geurig en soepel. De smaakstoffen waren goed doortrokken. Het is denk ik beter om niets te vouwen maar het deeg gewoon dicht te klappen.
Nietemin een lekker experiment. We aten het brood warm en dronken er een eenvoudig glas rode Italiaanse wijn bij.
© ellen