Chinees…

chinese pot

Gesnotter alom, Ellen maakte er al melding van. Gevolg: geen zin om te koken, nauwelijks zin om te eten. Kwik, monter en blakend van gezondheid adviseert het Kind telefonisch: “Kies menu C bij de Afhaalchinees.” Zij heeft daar goede ervaringen mee. “Nou, bedankt Hendrikje!”

Het is intussen een goede gewoonte geworden op dit web-log om de lezer niet te vervelen met de “snelle-en-achteraf-altijd-frustratie-opwekkende-Aziëhap”. In plaats daarvan iets moois. Dit maal een grote pot uit het China van de tweede eeuw, de Oostelijke Han-dynastie. Steengoed, voor de helft geglazuurd met een celladon-achtig asglazuur. Het motief met de afzakkende druppels heeft een naam, maar die kan ik even niet vinden. De pot bevindt zich in de collectie van de Freer Gallery of Art, onderdeel van het Smithsonion Institution, Washington D.C., U.S.A.

Ware het Ministerie wat beter bemiddeld, het zou dit soort potten verzamelen…

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *