Om te voorkomen dat ik weer twee bussen zou gaan missen ben ik vandaag maar eens iets vroeger vertrokken en ja hoor, zonder problemen thuis. Zelfs nog tijd genoeg om een stoofpotje te maken.
Kalfsvlees met kappertjes en basilicum.
Ik weet niet hoe dit deel van het kalf heet, het leek wel een soort succade, in ieder geval was het in anderhalf uur botermals en heel smakelijk.
Voor vier personen;
750 gram kalfsvlees in reepjes gesneden
boter of olijfolie
1 ui en twee teentjes knoflook, fijngesneden
peper, zout en wat nootmuskaat
1 eetlepel kappertjes
twee plakken citroen in partjes gesneden
een scheutje witte wijn
1/4 slagroom
Bak de ui en knoflook aan in de boter of olie. Schep ze uit de pan. Braad dan het vlees aan, als de stukjes vlees mooi bruin zijn de uien er weer bijvoegen. blus af met de witte wijn.
Kruid met peper, zout en wat nootmuskaat en laat het geheel zo zachtjes een uurtje stoven. Voeg eventueel wat bouillon toe.
Voeg de kappertjes erbij, de stukjes citroen de fijngehakte basilicum en de room.
Laat zo nog ongeveer 15 tot 30 minuten stoven.
Wij aten er rijst bij en courgette met tomaat uit de oven.
Espresso toe.
© ellen