Het was een lange dag vandaag.
Ik was weer laat thuis vandaag, geen tijd meer voor culinaire hoogstandjes, gewoon wat pasta een salade en simpele saus, snel klaar en smakelijk;
Een mooie salade van groene sla, tomaat, ui, rucolla.
Groene pasta, gewoon gekocht, (Barilla is een merk dat voldoet aan mijn verwachtingen van gedroogde pasta).
En zalm;
Voor twee personen;
300 gram gefileerde zalm in blokjes
1 uitje en 1 teentje knoflook, fijngesneden
een scheutje witte wijn
1/4 room
1 koffielepel kappertjes (ik gebruikte gezouten kappertjes, die kun je er zo bij doen. Houd wel rekening met het toevoegen van zout, dat is dan eigenlijk niet meer nodig. Gebruik je kappertjes op sap, dan kun je wat zout aan de saus toevoegen)
een flinke pluk basilicum en peterselie
peper en zout
Kook de tagliatelle al dente.
De ui en knoflook even in een klontje boter of olijfolie smoren. Blus af met de wijn en voeg de room en kruiden toe.
Doe de zalm bij de saus en laat het geheel nog even zachtjes koken. In ongeveer 5 minuten is de zalm gaar en de saus klaar.
Giet de pasta af, een schik ze op een schaal. Giet er een beetje van het kookvocht over en roer even door. Giet de zalmsaus erover.
Geef een groene salade vooraf.
En espresso toe.
© ellen