Voor de lemmon curd pie maakte ik deeg van;
90 gram suiker
180 gram boter
270 gram bloem
en 1 ei.
Meng suiker, ei en bloem. Hak de boter er in kleine blokjes door en kneed snel tot je een deegbal hebt. Zet het deeg een half uurtje koel en rol het dan in de gewenste vorm.
Vet een bakblik in met boter en bekleed de vorm met het deeg.
Prik met een vork hier en daar wat gaatjes voor de lucht.
Bak de taartbodem “blind”, dat wil zeggen; leg keukenpapier op het deeg en verzwaar het met bijvoorbeeld gedoogde bonen of rijst.
Bak de taartbodem in een voorverwarmde ( hete lucht) oven 20 minuten op 190 graden, draai de temperatuur terug naar 160 graden en bak nog 15 minuten.
Verwijder de boontjes en het papier en bestrijk de bodem dik met de lemoncurd.
Zet de taart dan nog 10 minuten terug in de oven. De taart moet zo een mooie krokante korst krijgen en de vulling moet zacht en romig blijven.
Ik hield lemmon curd over voor een tweede taartje. De curd is nog zeker een maand te bewaren in afgesloten potten.
Een mooi recept voor de paasdagen!!!
© ellen