Flammenkueche…

18 maart 2007 015

Ik schreef er al over; de beroemde Elzasser Flammenkueche. In de Elzas eet men dit gerecht bij voorkeur s ‘avonds onder het genot van een glas wijn. Omdat het hier vandaag echt pestweer is dacht ik de lunch maar wat op te vrolijken met zo’n Flammenkueche.
Ik maakte vanmorgen deeg van een zakje gedroogde gist en 500 gram bloem. Dat heb ik een tijdje laten rijzen en daarna nog een keer goed doorgekneed. Je kunt hiervan een aantal kueche bakken. ik verdeelde het deeg in drie porties.
Voor de vulling van één Flammenkueche gebruikte ik twee eetlepels volle kwark, één in fijne ringen gesneden ui, 50 gram spek in reepjes en een kwart Munsterkaasje.
Het deeg heb ik heel dun uitgerold zodat het de hele bakplaat bedekte. Daarop de kwark uitgestreken en het geheel belegd met de uienringen, spekjes en stukjes Munsterkaas.
De kueche 15 minuten in de oven gezet, en klaar is de lunch!

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *