Een boterham tevredenheid…

29 maart 2007 012

Het regent dat het giet en de hond moet uit. Ik besluit dat het te nat is en verzin dan maar wat voor het web-log.

Een boterham met tevredenheid, zo heette dat in de jaren vijftig. En misschien nog wel.
In mijn herinnering werd er thuis wat denigrerend over gedaan. Zo’n suikerboterham was voor mensen die geen geld konden of wilden besteden aan goed beleg. (Goed beleg was: caramelpasta, pindakaas, hagelslag. Vleeswaren en kaas waren voor de grote mensen.)

Een enkele keer bezondig ik me aan die simpele boterham met bruine suiker, al staat mij alle beleg van de wereld ter beschikking. Voorwaarden zijn: goed brood en goede boter. En hoe het verder zit met die suiker? Ik weet het niet. Wij zijn van die minimale suikerconsumenten dat ik me er verder niet in verdiep. Ik neem dat wat op voorraad is. Lekker is het wel. Alsof je ontbijt met een gebakje.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *