Spaanse maaltijd…

29 maart 2007 013

Vanavond een Spaans getinte maaltijd. Ik maakte 12 maart al eens eenĀ tortilla de patatasĀ , vandaag een kleine variatie daarop. Zo’n recept gaat steeds een iets andere kant uit. Vandaag maakte ik de tortillas met plakjes chorizo en verse aardappelen. (vorige keer een zakje voorgesneden aardappelschijfjes) Vandaag ook wat meer knoflook. We hadden allebei zin in veel knoflook, een beetje boerse maaltijd.
Bij de tortillas de patatas met chorizo een stuk gebraden verse worst van de Sumiranboerderij en een broccolisalade;
Voor twee personen 500 gram broccoli
4 ansjovisfilets, in fijne stukjes gesneden
2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
2 rijpe tomaten, in kleine blokje gesneden
2 lepels olijolie
zout en peper

De broccoli in mooie roosje verdelen, in gezouten kokend water 4 minuten laten koken. Dan afgieten en meteen in ijskoud water laten afkoelen. Even laten uitlekken en de groente op een mooie schaal schikken

Maak intussen de saus; verwarm de olie, fruit daarin de knoflook zachtjes aan en voeg de ansjovisjes toe. Als de visjes bijna helmaal opgelost zijn de tomaten erbij doen. Nog even laten sudderen en dan de saus over de broccoli schenken.

Espresso toe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *