Gegratineerde asperges met gorgonzola…

23 april 014

Geïnspireerd door de aspergemarkt gisteren aten we vandaag asperges. Ditmaal
gegratineerd met gorgonzola.
Wij vonden het een bijzonder smakelijke
combinatie, deze kaas en asperges.

Voor 2 personen;
1 kilo asperges, zorgvuldig geschild en “al dente”
gekookt
4 plakken gekookte ham

Laat de asperges even uitlekken, gooi het kookvocht niet weg.

Maak een roux van;
1 eetlepel boter
1 1/2 eetlepel bloem
een paar
lepels kookvocht van de asperges
een scheutje room.
kruid de roux met
flink wat peper en nootmuskaat.

Voeg dan, als je een mooie dikke saus hebt,  ongeveer 125 gram gorgonzola in
blokjes toe en roer tot alles opgelost is.

Verpak de asperges met telkens een paar tegelijk in een plak gekookte
ham.
Schep de saus in een ovenschaal en schik de asperge/ham rolletjes
erop.
Giet er nog wat saus over en leg er een paar stukjes gorgonzola
bovenop.
Zet de schotel zo 8 minuten onder de voorverwarmde grill op 200
graden.

Wij dronken er een glas Rivaner bij.
Espresso
toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *